masło słonecznikowe

Wielozadaniowe masło słonecznikowe – sprawdź, dlaczego nie może go zabraknąć w Twojej kuchni!

Zdrowie

Dotychczas w kuchni korzystałeś ze znanych i sprawdzonych rozwiązań? Czas na innowację! Poznaj masło słonecznikowe i koniecznie sprawdź, jak możesz wykorzystać je nie tylko na co dzień!

Masło roślinne jest idealne właśnie dla Ciebie!

Zastanawiasz się, czy masło słonecznikowe sprawdzi się w Twojej kuchni? Zdecydowanie tak – zwłaszcza że może pochwalić się wysoką zawartością zdrowego tłuszczu, białka i witamin. Dedykowane sportowcom, wegetarianom i weganom z powodzeniem zastąpi masło orzechowe i sprawi, że Twoja kuchnia nabierze smaku! Jak możesz je wykorzystać, jakie ma właściwości i co warto wiedzieć, zanim sięgniesz po pierwszy słoiczek? Podpowiadamy!

Właściwości masła słonecznikowego

Właściwości masła słonecznikowego zdecydowanie Cię zaskoczą – pozytywnie! Wyróżniające się doskonale kremową konsystencją, jest maksymalnie uniwersalne. Co więcej – kryje w sobie wszystko, co w pestkach słonecznika najlepsze! Sięgając po produkt niewzbogacony zbędnymi dodatkami, będziesz mógł cieszyć się wysoką zawartością białka roślinnego, obecnością witamin, kwasu foliowego, składników mineralnych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Masło słonecznikowe przygotowane wyłącznie z podprażonych pestek, to prawdziwy must have w Twojej kuchni! Jak możesz je wykorzystać na co dzień? Czy pasuje do wykwintnych dań? Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz poniżej!

Masło słonecznikowe na co dzień

Naturalne masło z ziaren słonecznika to doskonały dodatek przede wszystkim do tostów! Lekko chrupiący chleb i doskonała konsystencja rozdrobnionych ziaren, zdecydowanie do siebie pasują! To masło roślinne możesz również wykorzystać w swoich wypiekach, traktując na przykład jako masę do ciasta. Lubisz niecodzienne połączenia smakowe? Masz kilka możliwości! Masło z pestek słonecznika możesz wzbogacić o przyprawy korzenne, na przykład cynamon albo zjeść z konfiturą truskawkową! Smak słonecznika możesz podkreślić solą albo zupełnie zmienić, dodając syrop klonowy. Jedno jest pewne – będzie smakowało doskonale zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej! Co ciekawe – możesz je wykorzystać także podczas ważnych okazji, na przykład jako dodatek do obiadu albo grilla.

Co warto wiedzieć o maśle słonecznikowym?

Jeśli masło słonecznikowe ma zostać z Tobą na dłużej, warto wiedzieć, jak je traktować! Produkt nadaje się do pożycia przez okres 12 miesięcy od daty zmielenia ziaren i może być przechowywany tak, jak lubisz – w lodówce lub w temperaturze pokojowej. Kiedy odkręcisz słoiczek, na powierzchni masła może pojawić się olej. Nie martw się – jest zjawiskiem naturalnym, a całość należy wymieszać!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *